Mamfe radio presenter

Bestuursvacature

Stem van Afrika zoekt nieuwe enthousiaste bestuursleden

 

Door - voorgeschreven - bestuurswisselingen is de stichting Stem van Afrika op zoek naar twee nieuwe bestuursleden. 

 

Heb jij ervaring en affiniteit met radio en/ of Afrika, vind jij het bieden van ontwikkelingshulp belangrijk en / of heb je bestuurlijke ervaring?

 

De stichting Stem van Afrika beheert een bescheiden fonds dat ten goede komt aan community radio in dienst van ontwikkeling en communicatie in Afrika. Wij opereren vanuit de overtuiging dat community radio een grote bijdrage kan leveren aan de emancipatie van bevolkingsgroepen. Bij de financiering van projecten ligt de focus om praktische redenen op Engelstalige landen in Oost-Afrika. Uitzonderingen daar op zijn mogelijk.  

Daarbij houden we de overheadkosten zo laag mogelijk. Stem van Afrika put uit eigen fonds en doet niet aan additionele fondsenwerving. Wel wordt er samengewerkt met andere donoren. Voor de uitvoering van de projecten en veldbezoeken werken we samen met de Duitse ontwikkelingsorganisatie CAMECO

 

Profiel Bestuursleden

Wij zijn op zoek naar nieuw bloed in ons bestuur: mensen met ervaring en kennis van radio en/of Afrika, van ontwikkelingshulp of mensen met (enige) bestuurlijke ervaring in andere sectoren.

  • Als bestuurslid bij stichting Stem van Afrika werk je in een collegiaal bestuur met leden van uiteenlopende achtergronden.
  • Jouw bijdrage heeft een positieve impact op de emancipatie van bevolkingsgroepen in Afrika.
  • Als bestuurslid breng je andere perspectieven in, zonder oog voor het doel te verliezen.

 

Verantwoordelijkheden bestuursleden 

  • In overleg met het zittende Algemeen Bestuur krijgt een nieuw bestuurslid een eigen aandachtsgebied, afhankelijk van ervaring en interesse.
  • Voor de lopende zaken is er een Dagelijks Bestuur, dat bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. 
  • Tijdsbeslag: twee maal per jaar een bestuursvergadering van maximaal twee uur, meestal een vrijdag van 14:00 - 16:00 uur. Daarnaast gemiddeld twee uur per maand aan onderlinge uitwisseling per mail. Eens per jaar is er een informele bijeenkomst met oud-bestuursleden.
  • Meer informatie over ’Stem’ 

 

Wat brengt de functie jou

Als onderdeel van het bestuur krijg je de unieke kans om een zichtbare bijdrage te leveren aan de maatschappij in Afrika. Onze werkzaamheden hebben een directe positieve impact. Door de uiteenlopende achtergronden van de huidige bestuursleden, kom je in aanraking met andere perspectieven. Jouw kennis en ervaring zijn van grote waarde voor de Stichting Stem van Afrika en onze doelgroep. De functie is onbezoldigd, zoals alle (bestuurs-)functies. Onkosten worden vergoed. De aanstellingstermijn is vijf jaar en kan maximaal één maal verlengd worden. 

  

Indien je belangstelling hebt kun je dat laten blijken middels een e-mail aan bestuursleden Debora Gebre Musie (secretaris) en Wim A.E. Jansen (bestuursvoorzitter) via info@stemvanafrika.nl 

 

 

Broadcasting in Tanzania